Sijaintisi:Kirkkonummen vapaaseurakunnan historia

Kirkkonummen vapaaseurakunnan historia

Kirkkonummen vapaaseurakunta on lähtenyt muotoutumaan vuonna 2002, kun joukko paikallisia kristittyjä alkoi kokoontua kodeissaan ylistyksen ja rukouksen hengessä.

Kantava näky alusta alkaen oli kutsua mukaan ihmisiä, jotka haluavat olla synnyttämässä uutta seurakuntaa niille, jotka eivät ole löytäneet seurakuntakuntayhteyttä Kirkkonummella. Vaikka osa ryhmästä oli kokoontunut säännöllisesti yhteen jo aikaisemmin avioliittopiirinä, monella oli kuitenkin kaipaus paikallisseurakunnasta ja syvemmästä yhteydestä Jumalaan. Ryhmällä oli yhteinen näky perheiden hyvinvoinnista ja Jumalan muuttavasta voimasta ihmisten elämässä. Pian huomattiin, että kokoontumisia varten tarvitaan oma paikka, jonne mahtuu enemmän ihmisiä ja jonne tulemisen kynnys on pienempi.

Espoon vapaaseurakunta oli yhteydessä kotiseurakuntaan alusta alkaen. Espoon seurakunnan pastorit Kenno Leier ja Tero Koskinen ehdottivat vuoden 2004 syksyllä Espoon vapaaseurakunnan Kirkkonummen työn aloittamista. Kotona kokoontuvalla seurakunnalla oli tässä keskeinen vastuu. Tämä oli selkeä Jumalan antama tie kotiryhmälle jo valmiiksi annetun näyn toteutumiselle.

Jumalanpalvelukset Laajakallion koululla aloitettiin tammikuussa 2005 ja niitä järjestettiin viikkojuhla–nimellä aina joka toinen sunnuntai. Joka toinen sunnuntai järjestettiin kotikokous.

Vastaavana pastorina toimi kevään 2005 Tero Koskinen ja myöhemmin Kenno Leier. Lopulta Kirkkonummen työn johtoryhmä Kenno Leier, Riitta Lehtoranta, Kari Kurkela, Marko Salo ja Veikko Vasko päättivät Kirkkonummen vapaaseurakunnan itsenäistämisestä. Toukokuun 2006 perustamiskokouksessa täysi-ikäisiä jäseniä liittyi seurakuntaan 14.

Heti kesäkuussa 2006 seurakunta vuokrasi omat tilat Kirkkonummen keskustassa Toritie 3:ssa. Kari Kurkela valittiin seurakunnan työntekijäksi.

Vapaa määrittely